Warszawa.
które nity rozwiercać???
Zwiń
X
-
które nity rozwiercać???
Witam. Wracając do tematu uszczelnienia drzwi przed przelaniem się do środka wody, mam pytanie związane z tym problemem. Pytałem w temacie właśnie przelewającej się wody do kabiny ale temat jest w tym samym miejscu co wtedy a nie przesuwa się na pierwszą pozycję pisząc nowa odpowiedź. Dlatego zakład nowy temat gdyż czas mnie nagli. Po uzyskaniu odpowiedzi proszę o zablokowanie tematu.
A więc-rozebrałem drzwi z tapicerki ale pod spodem znajduje się owa blacha na której są nity do rozwiercenia aby dostać się pod nią i ją uszczelnić silikonem. OK, ale które nity rozwiercić. Są dwa rodzaje-z dużymi łebkami i z małymi łebkami. Które wiercić???
Proszę o pomoc bo drzwi rozebrane i nie mogę tak jeździć w nieskończoność gdyż moja małżonka mi żyć nie da. Jutro chcę temat zamknąć przynajmniej z jednymi drzwiami ale te nity...
Pozdrawiam i mam nadzieje na szybkie (do jutra) odpowiedzi.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
-
-
Re: które nity rozwiercać???
Zamieszczone przez pawel_breslauWitam. Wracając do tematu uszczelnienia drzwi przed przelaniem się do środka wody, mam pytanie związane z tym problemem. Pytałem w temacie właśnie przelewającej się wody do kabiny ale temat jest w tym samym miejscu co wtedy a nie przesuwa się na pierwszą pozycję pisząc nowa odpowiedź. Dlatego zakład nowy temat gdyż czas mnie nagli. Po uzyskaniu odpowiedzi proszę o zablokowanie tematu.
A więc-rozebrałem drzwi z tapicerki ale pod spodem znajduje się owa blacha na której są nity do rozwiercenia aby dostać się pod nią i ją uszczelnić silikonem. OK, ale które nity rozwiercić. Są dwa rodzaje-z dużymi łebkami i z małymi łebkami. Które wiercić???
Proszę o pomoc bo drzwi rozebrane i nie mogę tak jeździć w nieskończoność gdyż moja małżonka mi żyć nie da. Jutro chcę temat zamknąć przynajmniej z jednymi drzwiami ale te nity...
Pozdrawiam i mam nadzieje na szybkie (do jutra) odpowiedzi.
Komentarz
-
-
Dzięki Stryjek998.
Czytałem ten temat i śledziłem go na bieżąco. Chciałem roznitować wszystko i zabezpieczyć konkretnie. Ale może masz rację?
Jeszcze się zastanowię ale dużo czasu to nie mam
Dzięki rurka07 za info. Bardzo mi to pomogło w ewentualnej robocie .
Dam znać jak mi poszło i na czy stanęło.
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto 24 Cze, 14 18:48 ]
Jednak zdecydowałem się rozwiercić wszystkie nity. Ale robota wstrzymana bo okazało się, że otwory mają 6,5 mm a ja swoją nitownicę mam do 4,8 mm :twisted:
I znów wydatek. Ech, gdybym wiedział.
Teraz zakup nowej nitownicy i nitów i do dzieła.
Zdam relacje.
[ Dodano: Sob 03 Sty, 15 10:31 ]
Bez problemów udało mi się rozwiercić nity i po dodaniu silikonu ponownie znitować blachę z drzwiami.
Teraz już nic nie cieknie
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
Komentarz